Kaupunkipeliohje

Tonnin stiflat on kaupunkipeli. Se tarkoittaa, että pelaajien on otettava huomioon asioita, joita metsälarpissa tai vuokrattuun pelipaikkaan sulkeutuneena ei tarvitse ajatella. Tämä kaupunkipeliohje on kirjoitettu Dare Talvitien laatiman Kaupunkipelaajan oppaan tuella. Daren opas löytyy täältä: http://xy.utu.fi/ghostexpress/kaupunki.html ja siihen kannattaa tämän ohjeen ohella tutustua.

Pelin rajat

Julkisilla paikoilla tai tiloissa pelattaessa on otettava huomioon peliin kuulumattomat henkilöt. Heille ei saa aiheuttaa häiriötä, harmia tai vaivaa enempää kuin normaalistikaan aiheuttaisit, eikä heidän huomiotaan kannata turhaan herättää. Kaikki erikoisemmat pelitilanteet on suositeltavaa pelata syrjemmällä. Erityishuomiota tulee kiinnittää mahdollisten aseiden vilautteluun. Se on ehdottomasti kiellettyä (myös laissa). Jokainen pelaaja on itse vastuussa tekemisistään.

Koska pelin aikakausi on 1920-luku, kanssapelaajat on todennäköisesti melko helppo erottaa katukuvasta, minkä lisäksi tunnette toisenne jo esitapaamisen pohjalta. Mitään erityistä yhteistä merkkiä ei siis tarvitse käyttää.  Kotisivulla on jokaisen pelaajahahmon kuva, ja alkubriiffissä tapaatte osan avustajista.

Yhteydenpito

Kaupunkipelissä yhteydenpito hoituu pääosin puhelimitse – mutta ei 1920-luvulla! Joudumme siis käyttämään kahta eri yhteydenpidon tasoa. Offgame-tasolla käytetään puhelimia. Pelinjohto saattaa haluta tietää, missä olet jollakin tietyllä hetkellä, tai antaa peliohjeen. Siksi puhelin on syytä pitää mukana, vaikka se pysyykin pelin ajan piilossa. On kuitenkin paikkoja, joista löytyy puhelin: esim. Masan kapakassa on sellainen, samoin tasokkaammissa paikoissa (esim. Kappeli, Seurahuone). Puhelinta lähdetään erikseen käyttämään eteistilaan tms. Silloin voi soittaa omalla puhelimella pelinjohdolle, jos haluaa tavoittaa vaikka jonkun ei-pelaajakontaktin.

Pelin kahdella pirtupomolla, Hanna Lundilla ja Alma Vainiolla, on porukassaan juoksutyttö tai -poika. Pomojen luvalla voi antaa heille viestinviemistehtävän, mikäli se heidän peliinsä sopii.

Liikkuminen

Peli keskittyy keskusta-alueelle, eli joka paikkaan voi kävellä. Ratikkareitit mukailivat jonkin verran nykyistä (http://www.raitio.org/ratikat/helsinki/linjasto/ylekart/k160926.htm), ja niitä voi käyttää, mutta ne ovat toki moderneja. Jos saat peliin vanhan polkupyörän, se on erittäin ajanmukainen liikkumisväline!

Pj-mobiili saattaa joissain tapauksissa hoitaa avustajia paikalle tai paikalta pois. Sekin on valitettavan moderni.

Pelitilat

Pelissä käytetään muutamaa yksityisasuntoa. Ne ovat käytössä ainoastaan niihin kirjoitetun kohtauksen ajan, valitettavasti ei pidempään. Asunnoissa on ehdottomasti noudatettava pelinjohdon ohjeita ja tietysti maalaisjärkeä. Oletus on, että asunnoissa saa esim. käydä vessassa tai juoda vettä, mutta ei sovi mennä jääkaapille tai sotkea paikkoja.

Joissakin asunnoissa saattaa olla esineitä, jotka ovat mukana pelissä ja joita saa ottaa mukaansa. Tällaiset esineet on asetettu selvästi näkyville ja merkitty lisäksi pienellä maalarinteipin palalla, jossa lukee “TS”. Samalla tavalla merkitään yksityisasuntojen ovet, jotta kenenkään ei tarvitse epäröidä, onko menossa oikeaan paikkaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s