Peli II

Toinen peli pelattiin 11. lokakuuta.

Tuomas Puikkosen kuvat pelistä löytyy täältä.

Huhuja kadulta

Kuva: Tuomas Puikkonen

Kuva: Tuomas Puikkonen

Helsingin alamaailmassa tunnettu pikkutekijä ja tiedonmyyjä Sylvia “Syltty” Jokinen löydettiin Hakaniemenrannasta kellumasta. Painoksi oli sidottu pirtukanistereita. Kaupungilla arvaillaan, mikä teko sai Syltyn hengiltä ja kenen toimesta se tapahtui. Vaihtoehtoja on lukuisia. Tarkemmissa tutkimuksissa poliisi löysi Syltystä kuulemma merkkejä huumeidenkäytöstä, ja äkkiä hänestä soviteltiin syyllistä elokuiseen apteekkarin murhaan sekä Tarvon jutun vasikointiin. Hänen tappajastaan liikkuu myös huhuja. Vahva vaihtoehto on katukielten mukaan Felix Lintunen.

Masan kapakkaan tehtiin pitkästä aikaa ratsia, huhujen mukaan erittäin huonoon aikaan. Kuten ennenkin, Masa selvisi ilmeisesti puhtain paperein. Väitetään kuitenkin, että pirtukuningatar Alma Vainio olisi menettänyt hermonsa ratsian takia ja raivonnut alaisilleen. Hänen kyvystään johtaa liiketoimiaan on liikkunut epäileviä juoruja, etenkin kun joku oli nähnyt Johannes Erosella Ranskasta tulleen, hajuvedeltä tuoksuvan kirjeen…

Etsivän keskuspoliisin etsivien on nähty jalkautuneen kenttätyöhön, ja joku ohikulkija sattui huomaamaan, miten Helvi Pohjanvuorta, Katri Nurmista ja jotakuta tuntematonta miestä vietiin kovakouraisesti kohti Katajanokan vankilaa. Helvi ja Katri eivät ole olleet puheliaita tapauksesta, eikä miestä ole sen koommin nähty. Joku tiesi kuitenkin kertoa, että juttuun liittyy iso summa rahaa, useita kymmeniä tuhansia markkoja, mutta kukaan ei oikein tiedä, kenen rahoja ne ovat. Erästä satunnaista ohikulkijaa kuitenkin ihmetytti nähdä Felix Lintunen Kappelissa parin elegantisti pukeutuneen neidin kanssa tilaamassa kallista shampanjaa.

Felix Lintusen väitetään perustaneen jälleen oman sakilaisjengin, joka olisi jollain tavalla sekaantunut myös pirtun trokaamiseen. Uusi jengi yrittää ehkä iskeä Hanna Lundilta jääneeseen valtatyhjiöön, mutta toisaalta Alma Vainiokin on kiristänyt otettaan erityisesti jalompien juomien toimittajana. Kadulla pudistellaan vähän päätä Lintusen suunnitelmille, mutta kokeneemmat sanovat, että kannattaa odottaa ja katsoa, ei sitä koskaan tiedä.

Theda Allen. Kuva: Heini Mäntylä

Theda Allen.
Kuva: Heini Mäntylä

Kaupungin paremmissa ja boheemimmissa piireissä kerrottiin loka- ja marraskuussa taiteilijatar Louhikosken visiteeraavan miltei päivittäin hotelli Seurahuoneella asuvan taidemesenaatin luona. Nimettömänä esiintyvän huonepalvelijattaren kertoman mukaan mies on kammottavalla tavalla sairas. Ehkäpä tästä syystä visiitit loppuivat siihen, kun mesenaatti muutti hotellista jonnekin muualle, kuulemma “Seurahuoneen maineen vuoksi”. Anna Louhikoski jatkaa yhä visiittejään päivisin ja liikkuu Helsingin yössä silmäterät suurina.

Eino Bergmanin marraskuisista syntymäpäiväjuhlista huhutaan jo nyt. Hän on kuulemma saanut paikalle tunnettuja kabareeartisteja, mm. kuuluisan Theda Allenin, joka aikoo esittää Helsingissä kuuluisimman numeronsa, Salomen seitsemän hunnun tanssin! Toinen vieras on laulajatartähti Elly Valo, jonka tarina ryysyistä rikkauksiin on kaikille tuttu.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s