Peli I

Ensimmäinen peli pelattiin 16. elokuuta.

Tuomas Puikkosen kuvat pelistä löytyy täältä.

Huhuja kadulta

Trokarit ja pollarit on ammuskellu ja yksi skolas!

Lehtimyyjillä oli onnenpäivä kun selvisi, että pirtutrokarit ja poliisi olivat ottaneet yhteen Tarvon rannassa. Tapahtumia kuvailtiin laveasti: pirtupomo Hanna Lund joukkioineen oli uittamassa rantaan pirtuhaukea, mutta he jäivät poliisin väijytykseen. Seuranneessa käsirysyssä satamatyöntekijä Vilma Leppäseen osui, ja hän menehtyi vammoihinsa ennen kuin hänet ehdittiin saada sairaalaan. Lund itse pidätettiin ja, ja tällä hetkellä hän istuu Sörkassa tuomiota salakuljetuksesta. Toinenkin iso kala päätyi poliisin haltuun: rannasta takavarikoitiin 90 litran pirtuhauki. Kaupungilla huhutaan, että Alma Vainion ykköstrokari Johannes Eronen olisi ollut osallisena pirtulastin haussa. Ainakin kalastajanleski Maria Lax on mutissut kipakkaan sävyyn “Pentalan haukijahdista” ja mulkoillut Erosta pahasti. Toisaalta on liikkeellä myös puheita siitä, että Felix Lintunen petti oman porukkansa ja vasikoi hauen saapumispaikan poliiseille, eikä tätä olekaan kaupungilla viime aikoina näkynyt.

Kaupunkia kohautti myös toinen kuolemantapaus: apteekkari Tatjana Komarova löytyi asuntonsa kylpyammeesta hukkuneena. Juttuun sotkeutui saman tien maisteri Oskar Eronen, jonka todettiin viettäneen aikaa Komarovan asunnossa aikaisemmin päivällä. Maisterin kerrotaan vannoneen syyttömyyttään useissa poliisikuulusteluissa. Poliisin resurssipula on tunnettu asia, eikä venäläistaustaisen apteekkarin kuoleman selvittely ole tärkeyslistan kärjessä. Sen vuoksi maisteri Eronen roikkuu löysässä hirressä kunnes joku saa tapauksen ratkaistua – ehkäpä jokin yksityinen taho. Ainakin yksityisetsivä Marjatta Kulorannan on kerrottu kyselleen Komarovan entisen kotiapulaisen perään.

Työläinen herää!

Työläinen herää!

Kallion kaupunginosasta on jälleen löydetty kommunistisia lentolehtisiä. Kaupungilla kerrotaan upseeri Auran suhtautuvan niihin erityisen suurella intohimolla: syylliset löydetään ja saatetaan vastuuseen punaisesta propagandasta. Eräs nimeltämainitsematon kengänkiillottaja on kuulemma kertonut, että upseeri Auran on nähty vierailevan Ratakadulla, Etsivän keskuspoliisin päämajassa.

Koruseppä Tillanderin uusin malli, moderni hopeakaulariipus, ilmoitettiin huhujen mukaan poliisilaitokselle varastetuksi elokuussa. Herra Tillander näki korunsa edellisen kerran Esplanadin puistossa päiväkävelyllä ennen asiakastapaamista. Korun löytäjälle on luvattu mittava palkkio.

Lundin pidätyksen johdosta kaupunkiin syntyi valtatyhjiö, jota täyttämään ovat pyrkineet useat tahot: Vainio porukoineen, Lundin jengin rippeet, ja muistakin toimijoista puhutaan. Elokuussa Helsingissä nähtiin mm. varakas rouva Clicquot, jonka nähdessään kokeneemmat pudistelivat päätään: Punaturkkinen paholainen. Polttaa jos lähelle osuu. Poliisin huhutaan valpastuneen, mutta rivit eivät pysy aivan suorina: Tarvon väijytykseen osallistuneet poliisietsivät Rauha Mujunen ja Touko Johansson joutuivat Mujusen herkän liipaisinsormen vuoksi puhutteluun, ja on selvää, että Helsingissä on tahoja jotka haluaisivat vaihtaa heidän kanssaan muutaman sanan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s